En güncel haberler

KOPENHAG’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK AQUACONSOIL ETKİNLİĞİNİN ANA SPONSORU ALS OLDU

13 May 2015

ALS Çevre Bölümü; 9 – 12 Haziran 2015 tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag şehrinde gerçekleştirilecek olan 13. Uluslararası AquaConSoil Konferansının ana sponsoru olmuştur. 3 gün boyunca sürecek konferansta 4 ana konu üzerinde durulacaktır. Bunlar;

1.    Toprak, yeraltı suları ve sedimanların kirliliği ile başa çıkma  

2.    Biyolojik bazlı döngüsel iktisatta toprak, yeraltı suyu ve sediman

3.    Yeraltının çoklu fonskiyonlarının yönetimi

4.    Yeraltının iklim değişikliğine adaptasyondaki rolü

Konferans ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.

Bu konferans ALS’ye Avrupa yeterliliklerini vitrine çıkartmak için bir fırsat sağlayacaktır. ALS uzmanları ile aşağıdaki konularda görüşmeler sağlanabilecektir.

 

Başlık

Kısa Özet

Gelişmiş İzotop Analizleri

İzotop oranı analizleri çevre danışmanları için jeolojiyi de içeren geniş yelpazedeki birçok sektör için, kirliliğin takibi için ve maruz kalma kaynaklarının araştırılması için kabul edilmiş metodlardır. ALS, en son analitik teknolojiyi ve ekipmanları kullanarak (MC-ICP-MS ve HR-ICP-MS) bu uzmanlık alanında doğru çözümü yüksek hassasiyet ile sunmaktadır.

Izotop Analiz Hizmetleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

MALDI-ToF Doğrulamaları

MALDI-ToF cihazı herhangi bir bakteri kolonisini analizleyerek hızlı bir gen doğrulaması yapmakta ve çevre numunelerinin %98’inden fazlasında tüm türlerin tanımlanmasını gerçekleştirmektedir. ALS pozitif Lejyonella sonuçlarını analiz gününde raporlayarak müşterilerine çok önemli olan 2 gün süren olası doğrulama sürecinden oluşan zamanı kazandırmaktadır.

MALDI-ToF doğrulamaları ile detaylı bilgi için tıklayın

Ekotoksisite kullanılarak

risk değerlendirmesi

Ekotoksikolojik analizler, hedef kimyasalların analizine ek olarak kirleticilerin sucul ve kara organizmalarına etkilerinin direkt cevabını vermektedir. ALS, müşterilerin spesifik talepleri ve Avrupa yönetmelikleri kapsamında, test edilen canlı türlerinin EC50/IC50 değerlerini raporlamaktadır.

Ekotoksikolojik analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi için tıklayın.

Radyoloji

İçme suyu analizlerinin kanunlaşmış bir parçasını oluşturan Alfa ve Beta Radyoaktivitesi analizleri konusunda ALS Avrupa genelinde hizmet vermektedir. ALS, yüksek çözünürlüklü gamma spektrometri cihazı kullanarak geniş bir yelpazede doğal ve yapay radyonüklitlerin analizini gerçekleştirerek, potansiyel kirlenmenin kaynağının tanımlanmasına olanak vermektedir.

Radyoloji analizlerimiz hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Metal Tür Tayini

Kromatografik cihazların ICP-MS cihazı ile eşleştirilerek kullanılmasını baz alan yeni yaklaşım ile, ALS Kalay, Arsenik, Selenyum ve Metilcivanın tür tayinlerini gerçekleştirerek, Avrupa genelindeki bir dizi yönetmeliklere ve kanunlara uyumun sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Metal tür analizleri ile daha fazla bilgi için tıklayın

Sahada kullanılan analitik

ekipmanlar

Taşınabilir XRF ve SiteLAB 3100D gibi sahada kullanılabilen analitik cihazlar sayesinde müşteriler hızlı ve açık bir şekilde kirlilik potansiyelinin tanımlamasını yapabilmektedirler.

Sahada kullanılan analitik ekipmanlar ile ilgili bilgi için tıklayın

POP Analizlerinde benzersiz

yeterlilikler

ALS, Kalıcı Organik Kirletici (POPs) analizlerine adanmış laboratuvarında 210 dioksin/furan türünün, 209 PCB türünün ve Bromlu Alevlendirme Geciktiricler dahil olmak üzere geniş bir yelpazede analiz hizmeti sunmaktadır. 6 yüksek çözünürlüklü GC-MS ile (HRGC-HRMS) ALS her çalışmada doğru çözümün zamanında sunulmasını garanti altına almaktadır.

Kalıcı Organik Kirleticiler ile iligli detaylı bilgi için tıklayın.

Avrupa genelinde ALS Çevre bölümü tarafından sunulan hizmetlerle alakalı bizimle irtibata geçin.